Bygatan erbjuder broderi

Idag presenteras vårnyheter i syateljén, vi har nu införskaffat en broderimaskin som kommer pryda många textilier i webbshoppen framöver.

Drygt ett halvår efter att jag börjat sy kläder till min son fick jag nys på att det gick att brodera på maskin. Jag såg skapare som gjorde jättefina filtar med barns namn och födelsedatum, julstrumpor i linnetyg och massa andra fina barnaccessoarer som står på vill-höver-listan. Länge har jag spanat och trånat efter maskinen men avvaktat då de kostar en slant. När min overlock gick sönder och jag blev tvungen att masa mig in till stan för att införskaffa en ny, stod den där, mitt i symaskinsaffären och jag var fast. I en månads tid har jag nu lärt känna maskinen - Janome 550E, och det är rätt mycket att sätta sig in i - vad ska man ha för mellanlägg, vad är heat and bond, hur funkar det att sy i stretchtyg kontra fast tyg samt vad vill jag kunna erbjuda.

Vad har man då en broderimaskin till, med den kan man skapa roliga och framför allt fina applikationer av bland annat olika figurer, texter/namn- vilket sätter en mer personlig prägel på kläder, filtar med mera. Det finns möjlighet att leka med applikationer föreställande djur, siffror, bokstäver samt färger på både tyg och broderitråd.  Nedan ser ni de första broderiprodukten som Syateljé Bygatan erbjuder; en födelsedagströja som har en siffra som pryds av en prinsesskrona. Siffran är en applikation vilket innebär att mitten består av ett valfritt tyg och kantas med en satinsöm. Många av de tyger som finns i applikationen går att matcha med ett par byxor eller varför inte en festlig kjol. Under applikationssiffran finns möjlighet att lägga till ditt barns namn. Siffrorna på denna modell finns i ålder 1-6 år. 

 

Födelsedagströja med prinsessornaFödelsedagströja med prinsessorna

 

I nästa vecka släpps en födelsedagströja med dinosaurie som även den finns i åldern 1-6 år. Detta motsvarar storlekarna 86-122. 

Framöver kommer det finnas mer produkter både till bebisar och barn och det kommer även en ny kategori som vänder sig till hushållet. Just nu bubblar det av en massa idéer att kunna skapa och erbjuda. Målet är att under de kommande veckorna erbjuda flera produkter med just temat broderi. 

Följ gärna mig på Instagram - @syateljebygatan för att ta del av fler nyheter.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända