Snickeri Bygatan

Snickeriet på bygatan

Bygatans möbler och inredning

Alla våra möbler och inredning tillverkas i det lilla snickeriet på Öland. Snickeriet är beläget i en lada från sent 1800-tal som renoverats. 

Huvudfokus i snickeriet ligger på att designa och tillverka produkter, främst i trä. Dessa produkter säljs sedan på Internet, men också exempelvis Ölands skördefest eller andra marknader och arrangemang. Alla produkter vi har till försäljning hittar du under "Inredning"

Lokalt virke

Så långt det är möjligt använder vi så lokalt virke som möjligt. Vi arbetar främst med svensk ek, furu och björk. Det händer också att vi sågar upp eget virke som får lufttorka några år för att sedan bli en möbel eller inredning.

Om Andreas Kihlberg

2015 hittade jag hittade jag två rejäla plank i garaget i vårt dåvarande hus, jag misstänker att min morfar lämnat kvar dom, då han tidigare bott i huset och dessutom varit väldigt intresserad av snickeri och bygg. De planken blev skärbrädor och trösklar.

Sedan dess har mitt intresse vuxit sig starkare och med åren har jag tillverkat allt från fönster till sängstommar och mastsalsbord till skärbrädor.

2020 tog jag tjänstledigt 40% från mitt arbete som systemutvecklare och satsade på snickeriet och Bygatan. 

Det tar tid att bygga en verksamt och ett år efter starten så trillar beställningar in via webbsidan, vilket jag är otroligt tacksam och stolt över!

Så till dig som beställer inredning eller kläder, Stort tack!