Syateljé Bygatan

Det var först hösten 2015 som mitt intresse för textil uppstod. Som nybliven mamma var jag inte nöjd med butikernas utbud av ekologiska barnkläder, jag bestämde mig därför för att börja sy egna där jag själv kunde bestämma färg och modell.  Sagt och gjort jag införskaffade min första egna symaskin vilket gladde min kära mamma då hon ofta poängterat att ett hem inte är ett riktigt hushåll förrän det finns en symaskin. Nu hade jag både ett riktigt hushåll samt kunde ge mina barn bra ekologiska barnkläder.

När vår son Hjalmar var 6 månader bestod hans garderob mestadels av hemsydda kläder och efterfrågan på mina kläder ökade från personer i min närhet. Efter att ett par gånger ha ställt ut på olika marknader bestämde jag och min man oss för att prova att starta eget och det är här vi befinner oss idag. 

Idag jobbar jag 20% med att sy kläder, både till små och stora barn. Hemsidan uppdateras kontinuerligt under hela året och kollektioner kommer att släppas anpassade till årstiden vi befinner oss i. Kläderna sys i en begränsad upplaga vilket gör att ditt barn får unika barnkläder i bra tyger med bra kvalité. Alla kläder är sydda i tyger märka med GOTS (Global Organic Textile Standard) som är en internationell märkning för kläder och textil som omfattar både sociala och miljömässiga krav. Kedjan innefattar flera steg; odling, plockning, beredning och tillverkning av själva plagget. Kläder som är märkta med ekologisk innebär att tyget består av minst 70% av ekologiska material medan GOTS-tyger har 95% ekologiskt material. 

Som vi tidigare har nämnt fokuserar vi på hållbarhet och ekologiska produkter, dem ledord som präglar hela vår vardag här på Ölandsgården. Tygerna som används är noggrant utvalda av mig och består mestadels av svensk design.

Jag tar gärna emot tips och idéer eller om det är något Ni saknar, kontakta gärna mig på my@bygatan.com 

Mycket går att ordna.