Om snickeriet på bygatan

Vad svårt det är att skriva för att förmedla en känsla. För det är ju först och främst det jag vill lyfta fram, känslan som snickeriet och jag, känner och står för. Känslan för riktigt härligt virke, känslan för kvalité och känslan av produkter som en människa lagt ner tid på. Det är var snickeri bygatan står för.


Våra snickeriprodukter

Huvudfokus i snickeriet ligger på att designa och tillverka produkter, främst i trä. Dessa produkter säljs sedan på Internet, men också exempelvis Ölands skördefest eller andra marknader och arrangemang. Alla produkter vi har till försäljning hittar du under "Inredning"


Lokala råvaror

Det kan låta väldigt klyschigt, men det är någon visst med lokalt virke. Virke är dessutom något som kan vara väldigt lokalt. Många av oss har exempelvis träd på tomten som någon dag kan bli en möbel, som får finnas med i flera generationer, det är något vackert och rofyllt över det.


Fönster och Karmtillverkning

Snickeriet tillverkar fönster enligt gammal metod utan lim och spik. Vi tillverkar också fönsterkarmar och dörrkarmar. Det är inte ovanligt att man köper gamla dörrar eller fönster men saknar en karm att installera dörren i, då kan vi hjälpa till. Alla fönster och karmar tillverkas av riktigt fin kärnfura från Sverige.


Andreas Kihlberg

Här kommer en kort introduktion till mig, vem jag är och varför jag driver snicker Bygatan. 

Jag är född 1985, bor med min familj, min fru My och mina två barn, Hjalmar och Astrid. 

Jag har alltid gillar att bygga och fixa med saker, men det var mitten på 2010-talet som jag upptäckte att finsnickeri är väldigt roligt och vill jag spendera min tid på. Sedan dess har det blivit en spjälsäng till mina barn, matbord, sängstommar, egna fönster med mera. 2020 var året då jag ville satsa mer på snickeriet, då tog jag tjänstledigt deltid från mitt ordinarie yrke som är utvecklare/programmerare.  Planen är att fortsättningsvis kunna delvis försörja mig på Snicker Bygatan.